Lättnad!!

Gud vad skönt det känns just nu...fick svar från lungröntgen och allt var bra så nu kan jag koppla av och börja röka av bara helskotta igen ...BARA SKOJA , nu om nåt är det ju viktigt att låta bli så att inte lungorna blir förstörda.
Däremot var det mindre bra med min axel, tydligen hade jag fått något som kallades Impingement "en förträngning av utrymmet mellan ledkulan på överarmen och ledtaket. Denna förträngning är förorsakad av inflammation och ibland också av kalkinlagring i ett muskelfäste." och som tydligen måste opereras för att bli bra, men det var bara en bagatell jämfört med om det hade varit något fel på lungorna.
Det känns som att saker och ting börjar kännas lättare för Mica också och det underlättar även för mig i min vardag.
Nu hoppas jag bara att mina leverprover blir bättre framöver för då känns min hälsliga besiktning klar.

Lucia

60229-61



Åh vad jag blir stolt över våra duktiga elever ibland...Jag var imorse och tittade på vårt luciatåg i idrottshallen och jag tänkte innan att det blir väl som vanligt när en kör som inte sjunger ihop annars ska få det att låta bra, alltid någon som sjunger falskt eller tappar texten, svagt så det knappt hörs ibland osv. Men vad jag fick lång näsa...Det var ett otroligt fint Luciatåg som verkligen sjöng nästan klockrent och med en styrka som dånade i hallen, sen var de så många att det blev riktigt mastigt. En stor eloge till de elever som tittade på och höll sig alldeles stilla utan fjantiga applåder och burop som annars ofta förekommer.KANON!!!.
Det är såna här gånger man är stolt över att ha det här arbetet och få se hur många fina ungdomar vi faktiskt har även om det är lätt att fokusera på de som 'är stökiga. Men nu ska man även komma ihåg att bakom det stökiga finns det oftast orsaker som är mindre roliga och kan man fokusera på det när man har konflikter med en del så är det lite lättare även om det inte ursäktar allt.
Men hur det än är så ska det bli sköntmed julledighet!!

HOST HOST!!

60229-60




Jaha då har man varit iväg och kollat sina sönderrökta lungor för första gången på många år. Jag tror inte jag skulle vilja se de röntgenbilderna efter 35 år som rökare. Anledningen till röntgen var att jag har fått så tungt att andas och jag tappar andan med jämn mellanrum.när jag pratar plus att jag hostar nått för jäkligt. Var till min familjeläkare och bad om ett koltest men efter hon hade lyssnat på min andning och jag hade gjort test med en PEF mätare tyckte hon att jag skulle kolla mina lungor ordentligt, inget oroväckande eller så...nejdå ! Har nu slutat röka igen för en månad sen, förra gången höll det 8 mån innan jag föll för frestelsen igen men den här gången ska det gå jäklar i mig. Ni får hålla tummarna för att jag inte är körd på lungfronten för själv är jag smått orolig ska jag säga. Men det sporrar ju till att hålla sig från ciggen i alla fall.

Nu börjar det dra ihop sig till JULLOV här på skolan...inte en dag för tidigt enligt mig. Jag högaktar de som har jobbat i skola i 20-30 år för jag har redan efter 8 år börjat fundera på att söka ett jobb där man arbetar med vuxna och inte ungdomar. Visst tycker jag att det är roligt största delen av tiden men ibland blir jag så trött på allt liv och tjafs som är. När jag kommer hem är huvudet helt slut och jag orkar knappt med mina katter, först efter nån timme orkar jag börja med mat o dyl. Attityden hos en del ungar är helt skrämmande och att strida med dem från 7.30-16.00 varje dag tar rätt mycket på krafterna. Men så kommer de som man relaterar till och som man har fått bra kontakt med och då vet man varför man jobbar här. Snacka om konflik inombords!