Klagovisa :-)

Jag vill inte vara där jag är just nu...på jobbet alltså! Mitt huvud håller på att gå upp i atomer och jag känner mig frusen. Ska dessutom vara kvar här till runt 22 ikväll..muntert värre.

Men man ska väl härdas antar jag.

Höll på att halka och slå riktigt på rumpan idag  för vår vaktmästare är på semester och hans  ersättare är hemma med sjukt barn så ingen har sandat skolgården. Hoppas att det inte händer någon olycka bara. Finns tyvärr ingen som har tid att gå ut och göra jobbet.

Nu ska jag sluta klaga och vara glad för att jag har ett jobb att gå till. (Nu sa jag det själv så behöver ingen annan göra det)


Feedback!



Slutet på arbetsveckan igen då, HERREJÖSSES vad tiden brakar iväg. Snart är man pensionerad och har inte något jobb att gå till längre.

Vi hade förressten studiedag i början av veckan och fick utbildning i "feedbackhantering", det var med skräckblandad känsla jag deltog ska jag säga. Har minnen från min behandling när man skulle lämna feedback på varandra, det var hemskt för där var det tillåtet att riktigt gå in på varandras svagheter och det blev hur elakt som helst ibland. Var det sedan en handledare som inte var bra på att ta hand om det som hände på ett bra sätt så kunde personen ifråga må uruselt flera dagar efteråt. Vi hade en kille som skrev ut sig efter en riktig skärseld under sin feedback. Och det kändes ju inte så muntert direkt.

Nu var det ju inte riktigt så här på jobbet men det är ändå jobbigt att höra hur andra uppfattar mig även om det är positivt. Jag tror att det är bra med feedback när det används rätt, man kan ju ge feedback i alla situationer, det behöver ju inte alltid vara på ett möte utan det kan man ju ge även i förbifarten när man känner att det behövs. Huvudsaken tror jag att man kan motivera varför man tycker si o så och att man  inte bara slänger ur sig något och går iväg...då kan det bli riktigt fel. Jag tycker i alla fall att vi vårt arbetslag är bra på att lämna feedback till varann i vårt dagliga samarbete.

Ska till Eskilstuna imorgon och hjälpa vänner med en dator och jag hoppas att det inte tar så lång tid för jag skulle verkligen behöva ta hand om mitt hem, det ser för jäkligt ut rent ut sagt. Katthåren riktigt hoppar upp o anfaller mig i hälarna och man kan nästan skriva bloggen i dammet på bokhylla m.m. Not nice!!


Men det är trots allt helg!!


Sjuk :-(

Jaha då har man varit sjuk i fyra dagar, absolut ingen höjdare. Har mått illa, haft huvudvärk och feber. Som tur var hade jag piggnat till på fredagen eftersom jag hade lovat att följa med Mica på Magnus Betnér på kvällen som vi hade biljetter till. Hör o häpna så hade jag riktigt kul trots att Stand Up aldrig har varit min grej. Han är jäkligt vass och ligger nog rätt precis på gränsen till att folk ska bli förbannade på hans uttalanden. Men han tar upp saker som berör oss alla som rasism och hyckleri m.m. Sen kan jag tycka att det var alldeles för kort, knappt en timme för 150 spänn. Sen får man ju skämmas för damer i sin egen ålder som inte inser sin begränsning mär det gäller alkoholen  utan lyckas förstöra c a 20 min av föreställningen med fylltjafs. Går man på Stand Up så borde det väl rimligen vara för att lyssna på vad den på scen har att säga och inte för att gapa högt o ljudligt och förstöra kvällen för alla andra. Lite tamt av ägaren att inte se till att de fick lätta därifrån direkt utan att Betnér var tvungen att hota med att ställa in om inte de avlägsnade sig....DÅLIGT!!. Jag är så tacksam för att det starkaste jag dricker idag är Fanta :-)

Igår fick jag två oväntade besök, först kom mina "kattvakter" M o O och hade med sig en brakfrukost med fralla, pålägg och allt som tillhör,mumsigt värre. Sen dök min ena bror upp på vägen hem till Vintrosa, han och min andra bror hade varit o sett på KENT kvällen innan och det hade väl blivit rätt sent så besöket blev inte så långvarigt men det var kul att traffas en liten stund iaf.
Var hemma hos min kära dotter på kvällen och tittade på en riktigt bra film, kom hem idag till två glada kissar.
Ikväll är det Van Vetereen som gäller på tv.

Vardag, minnen

Vissa dagar är bara så bra på mitt jobb. Har haft en dag med fullt ös inne hos mig, och det har bara varit härliga ungar hela dagen. Sådana här dagar förstår jag varför jag arbetar med ungdomar...man får ju så mycket tillbaka ibland. Jag höll på att försova mig imorse igen , förstår inte vad som har hänt...jag brukar ju vakna  direkt när larmet drar igång men inte nu längre. Sen är jag dödstrött flera timmar innan jag piggnar till, det är hur jobbigt som helst.
Det har väl att göra med att den mörka årstiden har dragit igång men jag brukar ju inte ha problem med det...jag börjar bli gammal, det är väl bara att inse.

Tänk vad tankar vandrar fram och tillbaka ibland, började tänka igenom hur mittliv har varit fram till nu och JÖSSES vad jag har hunnit varit med om mycket under mitt 49 åriga liv, man tänker inte på det så ofta men när jag började backa åren bakåt så kom det upp minne efter minne. Inte alltid så trevliga minnen i och för sig men trots allt erfarenheter jag har med mig idag. En del minnen smärtar det att tänka på men det tjänar inget till att förtränga det och en del minnen är sådana att jag blir varm o glad inombords. Jag skulle nog vilja skriva ner mina upplevelsr någon gång i livet men jag har ju svårt att håla tiderna i ordning. Jag har nog förträngt mycket också som gör för ont. Men nån gång ska jag försöka att göra en tidsresa.

Mer musik!!

image55image54image56


Sugarplum Fairy, Sahara Hotnights och Foo Fighters är de som gäller just nu på musikfronten. Fick lite blodad tand av konserten i torsdags och skulle nu vilja se de andra live också. Måste hålla ögon och öron öppna om de kommer .  Min skärm till datorn har pajat och eftersom jag använder den som tv också så höll det på att bli kris här tills jag kom på att jag har Micas gamla tv stående här men hade glömt att det var ett "litet" problem med den, nämligen att den slår av var tionde minut ungefär. Aningen irriterande när man sitter och tittar på något spännande och precis när de ska avslöja mördaren så slår fanskapet av...*morr* Men som tur är behöver jag bara stå ut i 3 veckor ca för sen är skärmen förhoppningsvis lagad,. (fördelen med Hempc)
Så istället får jag nu lyssna på musik på kvällen, inte helt fel det heller.

Annars händer det väl inte så mycket i mitt liv just nu, längtar bara tills jag får ett erbjudande om ny lägenhet. Fick ligga med öronproppar inatt för mina grannar verkade ha bjudit in hela grannskapet på tjatterparty och balkongsnack...höll på att bli tokig. Det värsta är att när man säger till möts man av en en hotfull attityd så jag måste härifrån om inte mitt hår ska bli ännu gråare innan jag fyllt femtio.Hoppas att det blir lugnt inatt.

Musik är livet!

Har fått ett nytt tillskott i min musiksamling....SUGARPLUM FAIRY...hur bra som helst. Det är kul när man hittar något som är nytt för en själv även om de har funnits ett tag. Måste ha fler skivor med dem.

Har tänkt tillbringa några timmar på stan för mig själv idag, konstigt det kommer kännas att springa in o ut i affärer helt solo, man brukar ju oftast vara två. Mica fyller imorgon så jag måste köpa ingredienser till en tårta, egentligen skulle man göra en tårta med linfrön och fullkorn om man ska gå efter hur magen ser ut men  det smakar nog inte så gott så det får väl bli nåt smaskigt i alla fall.
Nu måste jag ner i tvätten så att man har något att ta på sig i veckan som kommer.

Rock´n Roll!!!

60229-50


VILKET ÖS; VILKET JÄKLA DRAG!...jag bara njöt. Var och såg
Sahara Hotnights igår tillsammans med med några härliga arbetskamrater. Över 300 pers i en lokal som man inte tycker borde rymma fler än max 100. Tyvärr fick jag kämpa för att se något mellan varven på grund av att man är en liten tvärhand hög. Men dom  var bara helt enkelt SKITBRA!
Det var ju däremot mindre nice att cykla hem på småvägar kl halv ett på natten men det var det värt. Jag ringde och terroriserade Mica hela vägen hem.

I onsdags var vårat arbetslag hembjudna till vår chef på en sorts kickoff för vårt gäng. Han bodde med sin familj i ett renoverat 1700-tals hus ute på vischan och jag kan knappt beskriva hur fint det var...jag skulle vara helt nöjd bara med att ha det köket med nedsänkta takbjälkar och eldstad...suveränt. Vi lagade en trerätters middag tillsammans och det är skitkul att laga mat när alla samarbetar och till slut får ihop det.
När jag kom hem skulle jag kolla min mail och till min bestörtning hade skärmen pajat vilket inte är så lyckat då jag använder den både som dataskärm och tv, så nu har man pusslat med en fristående skärm och som tur var hade jag en tv jag kunde koppla in och använda. Fördelen med att ha Pc via jobbet är att det bara är att ringa så kommer de och hämtar skärmen utan att det kostar en massa pengar.

Nu väntar jag med spänning på att se första delen av Camilla Läckbergs bok "Isprinsessan", för mig är det ju nostalgi att se på något från Fjällbacka då jag har jobbat där i flera somrar.