Vill åka igen!!!



image28
 
Nu har äntligen den efterlängtade Hälsokryssen fått upplevas. Jag hade vänt och åkt igen om det hade varit en likadan resa till med vändande båt. Det har varit suveräna 2 dagar med ljuvlig mat, härliga föreläsningar och mysiga människor.
Söndag kväll började med en föreläsning av Anna Skipper som höll på i 2 timmar och jag hade kunnat lyssna i 2 timmar till. Hon var strålande både till utsendet och i sitt sätt att föreläsa. Det blandades med både humor och fakta kring vår mat. Hennes man (som jag tycker är rätt knepig) skötte kamerorna och det var rätt mysigt att höra hur de munhöggs under tiden, de verkar ha ett avslappnat förhållande till varandra även om jag har svårt att förstå vad hon ser hos honom, men han verkade iofs rätt vettig trots allt. Jag fick prata lite med henne i pausen och fick svar på nån fråga jag hade.
Kl 21 var det sedan en stor hälsobuffé med mycket smått o gott. Vildlax, röror, råris, ägg, oliver, fårost, bönor av alla de slag,  grönsaksgratänger, sojakorv, rostbiff på lamm, kyckling, citronsorbé, någon form av chokladpudding, massor av frukter, ostfat... bara goda saker med andra ord. Vi var även och såg Lill Babs på scenen och hon har aldrig direkt varit min favorit men jösses vilken energi hon har..hon blir trots allt 70 i år och fullkomligt sprudlar på scenen...häftigt!
På måndagen var det hälomässa på plan 10 med en massa roliga utställare, jag köpte en "huvudmassör"  med batterier...hur skönt som helst. Skulle gått på Yoga med Malin Berghagen men blev helt plötsligt feg när mamma inte ville gå så jag hoppade över det vilket jag ångrar idag, men det går väl fler tåg. Efter en nyttig lunch så bänkade vi oss framför scenen för att se ett föredrag av Claes Malmberg som pratade om bhuddismen och vad den betytt för honom...han blande verkligen humor med allvar för ibland skrattade jag så tårarna rann och ibland rann tårarna nästan när han berättade historier från Afghanistan som han upplevt. Det föredraget var riktigt bra och man fick en liten annan syn på honom än den spelevink man är van att se på tv.

Sen var det tyvärr inte mycket mer kvar än att sätta sig på bussen hem till gurkstaden igen....mamma och jag kommer i alla fall att äntra nästa hälsokryss också, var så säker!!

Måste bara berätta om något som inträffade förra veckan ...jag fick blombud av min underbara, underbara dotter. Med en lite lapp där det det stod några rader som fick mig att böla för de var så rara. Det ni!!


MÅNDAG!!!

60229-26

Man säger ofta lite skämtsamt?..nu är det måndag igen , suck! Den här måndagen har verkligen varit en stor DUBBELSUCK!!

Jag har aldrig varit med om maken till stress?allt hände på en gång. Färgpatroner slut överallt, trasiga datorer, glömda lösenord, fullt och då menar jag verkligen överfullt i biblioteket, fylla i blanketter om portöppning i brandvägg som ska vandra i 3 instanser innan det blir gjort. Var tvungen att få skjuts för att hämta datagrejer som skulle ta alldeles för lång tid att få utkört.

Det ringer nonstop från alla möjliga instanser och jag hinner knappt andas känns det som.

Jag har i ett år försökt få någon avlösning i biblioteket då jag känner att det börjar bli för mycket men får ingen respons över huvud taget. Får bara veta att det finns ingen att sätta in.

Var på Office idag för att hämta datagrejer och frågade om de inte behövde mer personal och fick veta att de faktiskt sökte folk till receptionen och fan vet om jag inte ska söka tjänsten?.börjar bli less på det här känns det som just nu. Jag skulle behöva en längre ledighet för att få lite nya krafter.

 

Ja ja nu har jag gnällt av mig lite men man skulle ju faktiskt önska att veckan kunde starta lite mjukare.

 

För övrigt hade jag en mysig helg med melodifestival hemma hos Micaela, fixade hennes dator så jag var där från lördag till söndag. Vi hade det verkligen lugnt o skönt.

 

Just nu längtar  jag verkligen efter att få åka på Hälsokryss och bara få ta hand om mig själv.