Paulun rocks!

Idag har dagen gått fort av bara den...först var vi som vanligt till gymet och efter det cyklade vi till nåt som heter "Levande mässa" som håller på i helgen. Det är en massa utställare från olika friskvårdsföretag och en massa annat smått och gott. Höjdpunkten var ändå en föreläsning av Fredrik Paulun som pratade om "stenålderskost", ett ämne som går ut på att vi ska försöka äta så mycket som möjligt av råvaror utan en massa tillsatser..ungefär som människor gjorde förr. Föreläsningen höll på 1 timme men jag hade kunnat lyssna i minst 3 timmar för han hade mycket intressant att förtälja. Kunde ju inte låta bli att gå fram till hans monter efteråt och fråga om en del saker, kom även därifrån med en bok för 50:- som jag fick signerad så snart har jag skrapat ihop en del av hans böcker som jag faktiskt har läst från pärm till pärm. Jag behövde den här föreläsningen för att få lite ny inspiration i mitt nya hälsosamma liv :-).
Innan vi gick dit så ringde en kompis och bad mig o Mica komma ner till ett ställe på Viksäng och fira hennes karl som fyllde 50, så vi åkte dit och åt ju tyvärr både smörgåstårta och jordgubbstårta, men det hade ju varit oartigt att tacka nej...eller hur? Men nu är det slut på det roliga för ett bra tag framöver...vill känna mig fräsch o pigg i sommar utan att ha en klump med överviktsmage som bullar ut, kan i alla fall försöka minska den så mycket som möjligt.
Nu ska jag se på tv en stund till och senär det sängen som gäller.
Är så j-vla röksugen men det får gå.


Allt och inget

Så var det dags igen att återgå till arbetet efter 4 härliga dagars ledighet...jag tycker ju om mitt arbete så det är ingen större fara egentligen. Jag tillhör dom som har den förmånen att få arbeta med sånt som ger mig tillfredställelse, att arbeta med ungdomar är givande men tar samtidigt rätt mycket energi av en, men kan känna sig helt urlakad ibland på kvällen. Men jag tänker på hur många har det som går till jobbet med en klump i bröstet varje måndag morgon för att dom vantrivs med sitt jobb..måste vara hemskt!
Igår åkte jag o Micaela som vanligt till gymet och var rätt slutkörda när vi kom ut...efter en liten bit small det till och det var platt fall på Micas cykel. Det var bara att traska resten av den rätt långa vägen hem och in på cykelaffären och köpa däck och slang. Vidare ner till jobbet och där bytte vår underbara vaktmästare däcket på några minuter så vi kunde cykla vidare hemåt. Efter en dusch och lite mat så sjönk jag ihop i soffan och reste mig endast för att gå o lägga mig.
Idag har jag varit på 70-års firande hos en härlig dam och det var tur att jag var på gymet igår med allt kaffebröd som jag "var tvungen" att klämma i mig. Men det var en rätt ordentlig cykeltur fram o tillbaka så lite, lite kanske försvann ( önsketänkande). Kl är nu åtta på kvällen och jag har än inte ätit nån mat...hoppar nog över det ikväll
Sitter o laddar för ett nytt avsnitt av Lost så jag får träffa min snygging (Sawyer) igen...
har träff med honom varje vecka. Sorgligt egentligen att det är det enda manliga sällskapet man har men bättre än inget kanske  :-)...



60229-7

Fönsterputs

60229-6

Äntligen kom energin för att putsa mina fönster, det var nästan så att jag fick gissa mig till vad det var för väder när jag tittade ut innan. Hela helgen har vi varit ute på något varje dag  men jag hade bestämt mig för att inte bestämma nåt på måndagen så att jag skulle få nåt gjort hemma, och det fick jag. Jag putsade fönstren, tvättade, städade, lagade till en underbar kycklinggryta med ingefära o kokosmjölk, gjorde taboule, potatissallad och tog sen en cykeltur till  affären när allt var klart. Jag var ganska slut på kvällen när CSI började och jag fick krypa ner i soffan med kissarna. Mica kom upp vid åtta så hon var kvar till 10 sen var hon så trött att hon nästan somnade i fåtöljen. Dagarna har gått alldeles för fort och jag har inte hunnit med allt jag hade behövt men det är bara att gilla läget och göra det sen, jag har lärt mig att ta det viktigaste först och resten ja, det får vänta.
Det är så skönt för man börjar känna våren i luften och genast känns allt mycket lättare. Dagarna blir längre och det känns inte lika tungt att gå upp när man hör fågelkvittret utanför. Blir lättare på jobbet också när våra elever kan börja vistas ut på raster o håltimmar så dom får ut lite av all den energi dom har. Blir lätt stökigt inne i korridorerna när så många ska samsas samtidigt. Dom behöver även få vårsolens uppiggande effekt för att må bra…det behöver hela Sveriges befolkning efter en lång vinter tror jag.


Påsk, pengar, m,m

60229-5

Påsken har aldrig betytt speciellt mycket för mig, jag har aldrig påskpyntat och har heller aldrig haft nåt påskris eftersom Micaela är allergisk och det skulle ändå inte få vara ifred för mina katter. Det enda är väl att man har ätit lite skinka, ägg och lite annat smått o gott. Fördelen är väl att man är ledig i fyra dagar så att man får sova ut lite. Hela helgen hittills har gått i motionens tecken, vi har cyklat i flera mil, tränat och promenerat...det är så skönt att känna att kroppen börjar kännas som ett redskap och inte något man bara släpar runt på. Jag känner att min kondition börjar bli bättre o bättre så jag mår jäkligt bra just nu. Det är bara att rida på den vågen så länge det går.
Nåt som är mindre roligt är att det alltid finns ett smolk ibägaren och det är det här med pengar som aldrig verkar finnas tillräckligt av. Jag snålar och gör aldrig nåt som kostar mycket pengar men får det aldrig att räcka till ändå. Det är två veckor kvar till lön och jag börjar känna panik för jag har inte mycket kvar. Tack o lov har min mamma ställt upp som hon brukar göra men jag kommer inte att fixa det ändå, jag försöker att tänka att jag har det bra ändå men jag kan inte tänka på annat än hur jag ska få maten till katterna att räcka och även annat som behöver kompletteras med...men det ordnar sig väl, det brukar det göra i slutänden. Jag får se det som att det finns dom som inte ens har någon dörr att stänga om sig utan sover i trappor eller vad dom nu hittar för natten och jag har iaf ett hem som jag älskar. Det hade kunnat vara annorlunda eftersom jag själv höll på att hamna i de hemlösas gäng för snart sju år sen. Men så blev det nu inte tack vare mina nära o kära och det kommer jag alltid att älska dom för.
Nu ska jag se klart på "The Beach" innan jag sluter mina ögon för inatt.

Mat, mat och mer mat

60229-4
Jag är så trött på att jag alltid ska falla tillbaka till mina dåliga matvanor efter ett tag. Jag har varit så nöjd med min mathållning sista tiden.....ätit en ordentlig frukost med nyttigt bröd och en lunch enligt tallriksmetoden och sen inga kolhydrater i maten till kvällen. Har inte heller ätit godis i några större mängder....har liksom bestämt för att jag inte ska gå upp i vikt bara för att jag har slutat röka. Men den här veckan har gått i skräpmatens tecken, jag har ätit frukostkorv, färdiga köttbullar, potatismos och lass med pasta...buhu. Igår åt jag tunnbrödsrulle med två Må Bra korvar (oj vad jag är nyttig) och när kl var elva på kvällen var min påskskinka klar och ner i magen damp ytterligare tunnbröd med skinka på....smart :-(.
Jag försökte att urskulda mig med att jag och Micaela hade cyklat till ÖB fram o tillbaka tidigare på dagen, en sträcka på drygt en mil men vem lurar jag...hade säkert behövt cykla 10 mil för att bli av med allt .
Den enda ljuspunkten är väl att jag inte har ätit nåt godis direkt den här perioden men fortsätter det så här så sitter jag snart med  näven i godispåsen igen. Jag som brukar vara jättealert när jag kommer från jobbet och alltid gör kvällsmat enligt konstens alla regler...(det är inte ovanligt att jag gör två maträtter på en gång och en jättesallad med en massa gott i )har inte orkat göra nåt när jag kommer från jobbet utan väntat till jag är så hungrig att jag gör nåt som går snabbt som korv, mos o dylikt. Min kompis pratar om hennes lilla djävul "sockermonstret"...min lilla djävul är en fet matgalning som älskar allt fett *snyft*.
Jaja, jag ska nog få honom på fall snarast möjligt och börja med alla nyttigheter igen.
Igår var iaf Micaela här så jag hjälpte henne att färga håret så nu är hon en riktig "svartskalle". Det var skönt att ha lite sällskap en hel kväll. Hon hade inte tagit med sig några cig till sig själv så det blev en hel kväll utan gifter för hennes del...jättebra jobbat.
Nu ska jag äta lite frukost och sen blir det en cykeltur till gymet för ett träningspass, tur att man inte släppt den biten för det kompenserar väl iaf lite av glufset hoppas jag.


Lantluft är härligt

I söndags var jag hemma hos min arbetskompis och hennes familj ute på landet. Gud vad jag älskar lantluften, man blir som en ny människa efter en dag där. Korvgrillning ute på gärdet i snön och hästarna som gick o betade intill + 2 små tjejer som hade lekt ute i leran halva dagen och var jätterosiga på kinderna...njöt till 100%. När vi åkte hem hade vi en hel hästtransport med saker som dom underbara människorna har skänkt till mig och min dotter. Bäddsoffa, matta badrumsskåp,Tv- bänk en massa porslin plus en sekretär jag har fått köpa billigt. Så när klockan var tio i nio igår släpade jag med min stackars dotter ner i källaren för att hämta sekretären som jag hade ställt där, hon var helt slut när vi kom upp med den. Sen satte jag igång att möblera om mitt sovrum...det är inte lätt att vara min granne ibland. Men jag känner att det inte är riktigt bra än utan jag får komma på nåt annat. Har fått för mig att jag måste flytta på min säng för jag sover jätteoroligt på nätterna och tror att det beror på energier i rummet (jag är lite knäpp, jag vet) så jag ska pröva lite andra möjligheter.
Idag hämtade Mica mig på jobbet och vi cyklade ner till Lögis för ett träningspass, fick lite gratis personlig träning av en instruktör därnere och jag trodde jag skulle säcka ihop innan vi var hemma igen, han körde helt slut på både mig o Micaela. Om jag vann pengar nån gång så skulle jag anställa  honom direkt..
Nu ska jag duscha och se till att få i mig lite mat.

/Carina

Trist,trist


Usch, har haft en riktigt urtråkig fredag o lördag eller rättare sagt har den blivit vad jag har gjort det till. Satt här i fredags kväll och tyckte riktigt synd om mig själv...skit på tv och ingen att prata med. Börjar faktiskt längta efter någon att dela min tillvaro med....har inte brytt mig så mycket under åren utan jag har tyckt att det har varit så skönt att rå mig själv efter många år med missbrukarförhållanden. Jag har säkert behövt de här åren för mig själv också men nu tycker jag att det räcker. Skulle vilja träffa en helt normal kille utan beroendementalitet...han behöver inte vara som mig helt nykter utan en helt "vanlig" kille. Problemet är väl att jag inte skulle känna igen en sån grabb eftersom jag alltid har umgåtts med den andra typen.
Lördagen blev inte heller som jag tänkt mig...var helt taggad för en cykeltur ner till Lögarängen och ett pass på gymet men efter en blick ut genom fönstret la jag ner det....ösregn!!!! Tog bussen med Mica ner på stan istället och  var på apoteket och tyvärr blev det en sväng in på korthuset också med djupdyk ner i deras smågodismontrar....jättebra! (Mica var minsann ståndaktig som inte köpte nåt) Var uppe hos M  på eftermiddagen och drack kaffe och kvällen blev bokad framför tv:n, som tur var med sällskap av Mica. Idag ska jag iaf åka ut till landet till min arbetskamrat och få andas lantluft....skönt.
Nu får jag nog rycka upp mig och försöka se lite mer positivt på tillvaron som egentligen inte är så tokig.
Hade förresten 2 mån i min rökfria tillvaro igår så det är ju nåt att glädjas över
/Carina

Motion, aj,aj,aj

Efter jobbet tog jag och Micaela första cykelturen efter en lång vinter....vi cyklade ner till Lögarängen från Viksäng och väl där utförde vi ett stentufft träningspass på en timme och sen satte vi oss på cykeln och trampade tillbaks, jag lovar jag var helt slut när vi kom fram. Jag var även tvungen att åka in på jobbet och hämta min ryggsäck som jag hade lämnat och då kom vår skolsyster och hade ett problem. Hon hade nämligen ena dotterns bil stog på Rocklunda och den andra dotterns bil som hon körde för tillfället skulle lämnas i Östra Hamnen så det var bara att hjälpa henne med att hämta bilen från Rocklunda så hon kunde lämna den andra, annars hade hon fått gå hela vägen från ÖH till Rocklunda. Så där sket sig stretchningen för mig...brukar göra det när jag kommer hem, men det är klart man ställer upp när en arbetskompis behöver hjälp.
En sak är iaf säker...behövde ingen gonattsaga för att somna på kvällen.

För övrigt så mår jag rätt bra för tillfället...röksugen börjar komma mer sällan nu efter att ha varit konstant röksugen från att jag kliver upp till jag går o lägger mig...har ju även lagt ner alla hjälpmedel nu förutom nån snus och ett enstaka nikotintugummi då o då.. Det som fortfarande är lite jobbigt är att jag inte riktigt vet vad jag ska göra den tiden när jag i vanliga fall brukar sitta ner o röka. Men de känns lite som ett lyxproblem.
Micaela mår också bra nu efter sin downperiod och det är väl det som jag är mest tacksam för...var så hemskt att se hennes ledsna ögon utan att kunna hjälpa till...
Livet är rätt skönt trots allt.


En bilepok är över

bubbla                                                                         


Snyft, snyft och åter snyft....vår lilla folkvagn ska vidare till bilhimlen. Den har funnits i min ägo i 5 år och har varit till stor glädje men även bekymmer under tiden. Den har kostat en del i underhåll (rost, bensinpump mm.) men jag har verkligen älskat den bilen. Nu har jag som tur är inte behövt betala något själv utan har haft underbara föräldrar som har förbarmat sig varje gång den har gått sönder. Men nu har antagligen generatorn gjort sitt och igår gick gasvajern i botten och den ska besiktigas i november så kostnaden blir nog för stor den här gången....som sagt..snyft! Nu håller alla mina nöjen på att försvinna...först spriten (inget nöje iofs) sen cigaretterna ( inget nöje heller för den delen) och nu friheten med att ha bil, men jag får se det så att jag har hälsan, en underbar dotter, fina vänner (både på jobbet och privat) och ett arbete jag bara älskar, det är inte många som kan säga det idag. 
Jag är iaf glad över att den 8 april kan jag fira 2 månader som rökfri med ett litet återfall med ett par cig för ett par veckor sen.Tuggar nikotintuggummi så det står härliga till, tar en snus nån gång då o då men jag röker inte och det är det som betyder nåt.
Jag har ätit
Zyban en period för att inte få i mig nikotin men det resulterade i att jag inte kan sova på nätterna så det slutade jag med igår..
Sov en hel natt för första gången på 2,5 veckor.
/Carina


Nattlig terror, sömnad

Jag vill ha en symaskin!!!!!!!!!. Efter att ha suttit hemma med en urgammal maskin och svurit över nålar som gått av och tråd som fastnar så tog jag jeansen jag skulle sy in och lånade slöjdsalen på jobbet....vilken dröm, jeansen var klara på nolltid. Måste försöka investera i en ny maskin hemma så småningom...har ett antal byxor och tröjor som jag ska sy in och känner inte för att sitta på jobbet halva kvällarna för att få det klart.
Satt som vanligt framför tv.n på kvällen, som tur är funkade allt som det skulle trots nersläckningen av det analoga nätet...såna här gånger är det skönt att bo i hyreslägenhet så man inte behöver tänka på att skaffa digitalbox. Gick o la mig vid 10 men vaknade tjogo över elva av att jag trodde min snygga granne ovanpå satt nere hos mig och spelade stereo. Gick med håret på ända och en morgonrock över nattsärken upp o ringde på och bad honom dämpa musiken och "SJÄLVKLART" sa han. Gick ner o somnade om, vaknade 30 min senare...samma sak men nu orkade jag inte gå upp igen utan försökte sova ändå, då började ett billarm tjuta så jag gav upp hoppet om att  sova mer den natten. Hur trött imorse som helst när jag skulle till jobbet. Men den här dan tar väl slut så småningom den också


/Carina

Back again

Jaha så var man här igen...en händelselös vecka sen sist. Men det har varit en tung vecka på det viset att jag har haft skitsvårt att komma upp på morgonen...det har krävts en riktig kraftansträngning för att lyfta huvudet från kudden varje dag...suck. I fredags så försov jag mig så jag fick stressa skiten av mig för att hinna till jobbet och sen var hela dan likadan.  Vid halv tio ringde Mica med andan i halsen och hade missat bussen som skulle ta henne till stationen...hon skulle med tåget kl 10 till Sumpan...panik. Som tur var så förbarmade sig en arbetskompis till mig över henne och körde henne i turbofart ner. Men jag lyckades till slut komma igenom den dan också.
Igår åkte vi till gymet och när vi parkerade och skulle gå in upptäcker jag att jag glömt mitt gymkort hemma, bara att vända och åka tillbaka hem och hämta det. Vid Lögarängen sen så fixade jag även ett badkort som vi får gratis genom jobbet och det var tur för när vi skulle igenom spärren så fick jag se att jag hade fått med mig mitt förra årets gymkort så jag fick gå in med badkortet och hoppas att ingen skulle fråga varför jag inte hade mitt gymkort synligt när jag tränade....undrar om det är ålderstecken att man är så virrig, livet är i och för sig lite mer spännande när det är så här än om allt skulle gå precis som man tänkt sig.  Åt pasta uppe hos MIca efteråt och sen blev resten av kvällen lugn...tittade på Messias som var skitäckligt och gick sen o la mig.
Idag är det en ny dag så vi får väl se vad den har att bjuda på....