Lite tankar

                                                                                                                    
60229-22


Brr, brr vad det är kallt. I biblioteket där jag arbetar sitter jag under ett utblås och när det blir kallt ute så blir det lilla Nordpolen härinne, går man sen in på mitt kontor är det mer som en söderhavsö…snacka om kontraster.

 

Igår gjorde jag mitt goda bröd igen men som vanligt hade jag nästan slut på hälften av ingredienserna så det blev inte riktigt som vanligt men det  får duga. Varför tar allt slut samtidigt, det  är så typiskt på nåt vis. Sen kokade jag en jättekastrull med ärtsoppa så jag har att frysa in. Har inte gjort en riktig storhandling sen jul så nu börjar skåpen damma där hemma. Det är i och för sig rätt bra att äta ur frys och kyl ibland så man kan fylla på med nya fräscha varor vid lön sen. Men nu kan jag i alla fall äta ärtsoppa några dagar.  Jag har börjat sticka igen…det har jag inte gjort sen Micaela var liten, men jag känner att jag måste begränsa mitt datoranvändande lite grann för min högerarm börjar ta stryk och en muskel som sitter vid armbågen värker av bara helsike. Men snacka om att jag får stålsätta mig för att inte lägga ifrån mig stickningen och sätta på datorn på kvällen. Det värsta är att jag blir så sugen på något att stoppa i munnen när jag sitter framför tv n och det känner jag aldrig vid datorn, men det har gått att motstå hittills .  Nu måste det snart bli lite varmare igen så jag kan gå ut o gå på morgonen, det tar emot när termometern visar på 13 minus och det är alldeles mörkt ute. Jag gick ju några morgnar innan det slog till med kylan och jag trivs med att börja min morgon med bra musik i öronen och en uppfriskande promenad innan man kommer till jobbet där man inte kommer utanför dörren mer än att man går mellan husen till o från kafferummet. .

Men det går väl snart mot varmare tider så jag kan gnälla på värmen och insekterna.


Positiva Carina


 


Jag känner att jag är inne i en rätt behaglig period just nu…allting flyter (förutom ekonomin förstås, men det är jag van vid) och jag har fått in en rätt behaglig atmosfär på mitt jobb. Eleverna kommer in för att jobba och inte för att härja o ställa till konflikter, nu känns det roligt att gå till arbetet igen. Jag har varit inne i en rätt lång period när jag har kunnat ge skjortan för att få vara hemma några månader och bara vara liksom men nu känns det som allt har hamnat rätt igen. Vet inte om det är för att jag har börjat tänka på mig själv igen med både mat o motion som gör att jag känner mig mycket positivare till livet…tror i alla fall det.

 
60229-21

Och jag är riktigt GLAD! Har sedan förra året varit riktigt sugen att åka på en ”Hälsokryss” med Birka Paradise men har inte haft de pengarna. Bara resan går på 1390:-  och ska man sen gå på föreläsningar så kostar det 250:- per föreläsning, och det är mer än vad jag har. Nu har min älskade mamma bjudit på resan så i mars åker hon och jag på den. Anna Skipper från ”Du är vad du äter” är en av föreläsarna och jag har verkligen fått mycket tips av henne i programmet. Micaela vägrar att åka båt annars hade hon också blivit medbjuden på resan. Förra gången mamma o jag var på en kryssning hade vi det jättemysigt, det är så sällan vi träffas nu för tiden så man tar verkligen vara på såna här tillfällen. Det känns så underbart för mig att kunna åka på såna resor nuförtiden…förr hade jag alltid vetat hur de hade slutat, för det första hade jag inte kommit ihåg mycket av den och sen hade jag varit dålig en vecka efteråt. Idag vet man att man är lika fräsch när man kommer hem som när man åker, Härligt!