Sömnlös

                                     60229-16




Usch, har hamnat i en urjobbig situation...kan inte sova på nätterna. Jag har varit sån att jag har älskat att krypa ner mellan lakanen och läsa min bok tills sömnen har överfallit mig vilket inte har tagit lång tid.. Nu känner jag ren panik inför att gå o lägga mig, det känns som riktiga ångestattacker inuti. Jag blir yr, får en känsla av att jag faller, hjärtklappning och nån konstig metallisk smak i munnen. Det här upplever jag varenda kväll och jag håller på att bli knäpp känns det som. När jag kommer till jobbet har jag oftast sovit som mest 3-4 tim på natten. Saken blir inte bättre av att jag har en tokig gubbe som bor under mig som börjar köra radio på absolut den högsta nivå han kan från allt mellan kl 23 till kl 01 på natten  och om jag mot förmodan skulle ha somnat så vaknar jag med besked och sen är det ännu svårare att somna.
Pratade med en idag som trodde att det kunde bero på förändringarna jag har gjort i mitt liv  sista halvåret, slutat röka, börjat motionera, bytt ut all fet mat mot hälsosam m.m men det verkar lite knasigt tycker jag eftersom det ändå bara är positiva förändringar. Jag har i alla fall kontaktat min husläkare för att höra vad hon har att säga. Ska se om jag kanske kan få några svaga insomningstabletter för att kanske bryta det här mönstret.
Men det är tur att det har varit 2 bra veckor med våra elever på jobbet, håller på att dela ut bibliotekskort och lösen till datorerna till våra sjuor och hittills har det bara varit mysiga elever plus att flera stycken gamla elever som var urstökiga förra året verkar ha mognat till under sommaren...skönt! Sen tycker jag så mycket om flera av mina arbetskamrater att även om jag känner mig trött och ur humör när jag kommer så vet jag att jag kommer att skratta och må bra senare under dagen tack vare dom.

Nu har min skatt kommit hem från London välbehållen...tur för henne det!!. Hon hade haft jättekul men stressigt i 3 dagar och det förstår jag när man bestämmer sig för att gå genom hela London istället för att ta buss o tunnelbana, men bra för figuren i alla fall.
Jag fick två urläckra muggar i form av en svart och en vit katt  av henne och dom tronar nu mitt på köksbordet. Jag är hur avundsjuk som helst...jag vill också åka dit igen men det finns varken tid eller pengar tyvärr. Men det var kul att Mica fick återuppleva sitt favvoland eftersom hon bara var 7-8 år förra gången vi var där och inte minns speciellt mycket av det.

Nu ska jag klä mig för att gå ut en kvällspromenad


Tillbaka i selen

Jaha då har man slavat första veckan efter en helt underbar semester. Jag måste säga att jag hade ren ångest i söndags när jag visste att jag skulle börja jobba igen...VILLE INTE!!!. Det är första året jag känner sån ångest inför det sen jag började där. Det kan ju kanske bero på det fina vädret som håller i sig, jag vet inte. Men det är alltid så roligt att träffa sin underbara arbetskamrater igen så den hemska känslan gick över rätt snart. Nu börjar jag se fram emot när verksamheten drar igång med alla nya elever och även kul att återse många av dom gamla, det brukar kunna hända en del under ett sommarlov mognadsmässigt.
Det har varit så mycket att göra den här veckan så den har gått snabbt som bara attan och nu sitter jag här på fredan och känner lyckan över att det är fredagskväll efter en hektisk vecka igen....det känner man ju aldrig av när man är ledig.
Fick ett mail av en vän idag och fick veta att deras underbara hem höll på att brinna ner på grund av att blixten slagit ner på tomten under sommaren, tur att deras grannar ryckte ut och räddade situationen. Även jag hade blivit bestört då jag känner det lite som hemma där  efter att ha varit djurvakt därute en del. Jag vill inte ens tänka tanken på katastrofen för deras del om deras själ o hjärta förintats. Som tur var gick allt bra och man får ju vara tacksam för att inte hästarna var hemma då jag fattade det som att en del av hästhagen strukit med.
Hon och jag ska kanske ta över som hälsoombud på jobbet i år, jag hoppas hon har bestämt sig för det för det skulle verkligen vara roligt tycker jag. Men det lät som att hon ville så jag håller tummarna :-)
Har inte riktigt vant mig vid mitt nya hälsosamma jag än, tycker fortfarande att jag känner mig som den där förslöade, lata, rökande och godisätande individen jag var för bara ett halvår sen men det är ju faktiskt inte så. Jag går 1 tim varje morgon, slutade röka för ett halvår sen, äter inget godis, tänker på vad jag stoppar i munnen i matväg och dessutom går jag på gymet när jag hinner, (börjar låta som en riktig nörd) så jag får nog se mig som hälsosam.
Nu ska jag titta på Cast Away med Tom Hanks så jag får skratta lite, den är verkligen skitbra.

Min viktkurva


Sommar, Gotland o flugor

60229-15


Jaha då är man tillbaka efter en månads uppehåll här på bloggen. Jag har haft en så underbar sommar att det känns  som om jag aldrig vill att den ska ta slut men allt har ju tyvärr ett slut och jag börjar jobba på måndag igen. Jag har gjort bara precis vad jag har känt för den här sommaren, varit ute o utforskat lite runt omkring Västmanland, bl a Ängsö Slott där jag, min dotter och några till hade en helt underbar dag. Vi var även ute på Tidö Slott och gick på Leksaksmuseét en dag och det var också mysigt. Förra veckan kom jag o Mica hem från Fårösund på Gotland där mina föräldrar bor och vi kunde inte ha haft det bättre.... (enda smolket var att det var så inihelsike med småflugor överallt...irriterande ska jag säga!)
 Strålande sol, promenader, cykling,  badställen som känns som om man vore utomlands, raukar, fästningar och sköna kvällar tillsammans med mamma o Lennart...kan man ha det bättre..tror inte det. Dom är också så otroligt gästfria när man är där...dom bjuder på all mat, vi har fri tillgång till bil m.m ingenting är liksom omöjligt. Vi har ju varit där förr om åren också men jag tror inte att vi nån gång har sett så mycket som den här sommaren. Vi var även ute på en ö som ägs av fotografen som filmar reklamerna för Dressman äger och där besökte vi ett hotell som var hans som var helt annorlunda än något hotell jag sett förut. Nästan allt var i rostfritt och såg vid första anblicken väldigt kalt och sterilt ut men när man gick in o tittade så var allt helt perfekt...svårt att förklara. Vi var också uppe på en stor racerbana där vi trodde att vi kommit in på själva banan när vi skulle leta oss fram till en vän till mamma som skötte stället så det blev lite halvsvettigt ett tag.  Som sagt så var det helt perfekt hela veckan. Skönt i alla fall att ha den här veckan hemma innan allvaret börjar igen.
Jag är fortarande rökfri och på tisdag har jag klarat det ett halvår...hurra för mig *ler*
Jag har faktiskt klarat den här sommaren utan att gå upp i vikt för en gångs skull...men det beror ju på att vi har rört på oss mer eller mindre varje dag och ätit rätt vettigt i det stora hela.
Nu börjar mina ögon gå i kors så nu är det natti natti
(Nu blir väl Mica glad när jag äntligen har uppdaterat bloggen så nu kanske man slipper höra det på ett tag)