Bilstrul *morr*

60229-45


Så hade man sånt flyt att man skulle få låna chefens bil i nästan 3 veckor på semestern, hade planerat att kunna fixa en massa som t ex att åka till återbruket med en massa skräp, hämta flyttkartonger från Mica (om jag skulle ha tur att få lägenhet snart), åka till brorsan i Örebro över en dag, månadshandla vid lön  m.m. Så vad händer? Jo när vi hade parkerat och passerat ingången till Joker kommer en kassörska och en kund och talar om att vår lånade bil spydde ut stora rökmoln från motorhuven och dessutom rann det någon vätska ur den. HJÄLP!! Efter många undringar vad som hade hänt så kom det en hjälpsam man som talade om att det var vatten som rann och hade läckt ut i motorn, antagligen något läckage från kylaren så det blev att med andan i halsen åka hem och ställa den här på parkeringen i väntan på att chefen kommer från sin semester. Hur pinsamt som helst att behöva ringa o berätta för chiefen, men som tur är så är hon en vänlig person som inte alls lastade mig för det utan sa att bilen var gammal så det kunde ha hänt när som helst....men ändå!!
Nu har jag sån tur att min arbetskamrat som jag är husvakt åt var vänlig nog att ge mig förtroendet att ta deras bil (att hon vågar :-) så vi kunde köra hö o spån till Micas marsvin och att jag dessutom får handla det jag behöver på fredag. Nu vill jag ju inte köra den bilen mer än nödvändigt så det blir ju inte direkt några andra utsvävningar än att handla. Fan vad jag saknar att ha bil men tyvärr är det alldeles för dyrt och eftersom jag inte har ekonomi att kunna laga det som går sönder -vilket det ju alltid gör nån gång- så får jag nog klara mig utan.
Nu är det bara en vecka kvar av min semester, läskigt vad tiden rullar iväg. Det har ju inte direkt varit nåt bra solväder heller så det har blivit mycket att städa, putsa fönster och tvätta mattor istället, men det är ju skönt att ha det gjort.
Pratade med min arbetskompis på msn igår och nu kom vi överens om att stötta varann i att vara nyttiga o hälsosamma när terminen börjar. Ska ta mig hem till henne några gånger i veckan och låna hennes crosstrainer, då får jag både motion där och när jag tar mig dit.
Fram för ett sunt liv.!!


SEMESTER!!

60229-44

.Jaha, så har man då sin efterlängtade semester...skönt!! Jag o Mica kom hem från Fårösund i fredags efter en härlig vecka hos mamma o Lennart. Vädret var väl sisådär men det gjorde inte så mycket. Vi invaderade Visby tre dagar i rad och i torsdags var vi till  den berömda Lummelundagrottan. Det var rätt läckert att gå djupt ner i en grotta och tänka på de tre 15 åringar som upptäckte den från början. Det blev lite jobbigt bara för mn mamma som började må lite dåligt av trycket därnere men det gick bra ändå efter ett tag. Sen gick färden vidare till Krusmyntagården där jag hade kunnat köpt hur mycket som helst om pengar hade funnits men nu hejdade jag mig och införskaffade bara lite som jag ville ha.
Efter en hemfärd fredag den trettonde (läbbigt eller hur?) så sjönk jag ner i soffan härhemma med två jamande katter som var glada att se mig igen. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på resten av semestern för som vanligt är det dåligt med pengar för jag hade faktiskt lyckats spara lite pengar under året som gått så jag skulle kunna unna mig lite på Gotland men dom gick ju åt också så nu får man ta det som det är. Men nu är jag också husvakt ett tag framöver så jag kan ju åka dit o lägga mig i solen i alla fall (när det finns någon vill säga) och jag tänkte även vara där en kväll o grilla lite och bara mysa. Mica började jobba idag och jag håller tummarna för att det ska gå bra, hon var ganska nervös innan, men jag tror att hon fixar det galant. Jag läste en väns blogg och hon pratar ofta om "sockermonstret" som tar över ibland men här finns det även ett "matmonster" som kommer samtidigt och nu har båda hängt kvar länge *morr* men jag har funderat på att kasta ut båda två från o med nu och istället släppa in mitt nyttiga och förståndiga jag. Tänker börja resten av semestern med mina morgonpromenader och hålla mig till ett uttryck jag hörde på tv häromdagen.."ingen mat innan man har gjort skäl för den". Jag tänker alltså lägga in någon form av aktivitet före varje måltid, en kortare promenad eller några tag med magtränaren m.m. Ni därute får hålla alla tummar för att jag lyckas.Nu ser jag fram emot en dag i solen