Lördagskväll i Kolbäck



Var hemma vid halv ett i natt. Kan väl inte påstå att det var skitkul direkt men roligt att göra nåt en lördag kvall och inte bara sitta o glo på dumburken. Blir tyvärr lite väl mycket fylla på ett sånt ställe men ändå är det rätt sköna människor. Men E fick nog spader för så fort hon gick nånstans så kom jag efter i hälarna, jag som brukar vara så tuff o kaxig ville inte bli lämnad själv bland alla människor...töntigt värre! Men jag har trots allt lovat bort mig att jobba i fiket där den 6 juni när det är Nationaldagsrock för ungdomar. Det ska faktiskt bli jäkligt roligt även om man inte får något pröjs. Det är en bilklubb som E varit med i som arrangerar och det är helt idéélt. Det blir en tung helg för samma dag ska vi ställa iordning för valet på mitt jobb som är vallokal och där jag är lokalansvarig och på söndag blir det att kliva upp vid halv sex för att vara på plats som röstmottagare på valet....men man är väl ingen vekling för tusan!

60-tal

Sitter just nu och väntar på E. Ska iväg till Kolbäcksparken och lyssna på 60-tals musik. Det ska bli en ny erfarenhet, har inte varit i en folkpark på säkert 20 år. Svårt bara att veta vad man ska ha på sig när det regnar ena sekunden för att nästa sekund stråla på himlen.

Bråda dagar i skolans värld!

Har knappt hunnit tänka på annat än jobbet sista dagarna. Nu ska alla utskick till blivande sjuor, avslutningsfest och föräldramöten ut. Och som om inte det var nog så har jag fått förbrukningsbeställningen för hela skolan på min lott...det är mycket nu! Men jag ska inte klaga för jag tycker ju att det är roligt när det är mycket att göra. Problemet är att när det gäller förbrukningen så verkar listorna vara svåra att förstå för många för jag har inte fått göra annat än att jaga folk som har fyllt i dem helt uppåt väggarna. Nu är det ju första gången jag gör det så till nästa år ska jag vara tydligare på hur det ska vara. Jag kommer säkert att vara jättenervös också att det har blivit fel någonstans så att det saknas prylar men då är det så,inte mycket att göra åt! Sen har jag och E ett hälsoombuds-projekt på gång som ska vara färdigt på fredag. Vi har anordnat en förmiddag på Bellevue för ca 100 personer med olika aktiviteter den 16 juni och som sen avslutas på skolan med en gemensam picknick i det gröna, hoppas att det blir lyckat! Det är ju i och för sig lite skrattretande att jag är hälsombud, röker, överviktig och motionerar alldeles för lite men ingen vill vara det och skolan måste ha hälsoombud så man får ju ställa upp för sitt lag :-) Det enda smolket just nu är att jag börjar känna mig lite ensam, jag saknar att ha någon att dela mitt liv med, nu har jag ju Mica som tur är men jag skulle vilja ha lite fler vänner för de jag har hör inte av sig speciellt ofta. Jag har försökt att tjata mig till att vissa kunde titta över och ta en fika nångång men då jag inte får något gensvar ger jag upp till slut. Att träffa någon manlig är ju inte så lätt då jag aldrig går ut och de ringer ju inte direkt på dörren och erbjuder mig sitt hjärta. Jag börjar tro att mitt liv kommer att se ut så här framöver, det är hemskt när datorn är mitt enda sällskap många kvällar. Men jag får försöka vara tacksam för det jag har och inte vara ledsen för det som verkar var näst intill omöjligt att få :-)

Vårresan med gänget!!

Las Vegas show



I fredags bar det av med drygt 20 laddade arbetskamrater i en abonnerad buss till vår huvudstad. Vi äntrade hotell Kung Carl alldeles vid Stureplan sent på eftermiddagen med glada tillrop. Efter att ha duschat och bytt om serverades det en välkomstdrink (alkoholfri för min del givetvis) i foajen så styrde vi stegen till Golden Hits på Kungsgatan för att se Wallmans show "Lost in VegasII". Jag kan bara säga att showen var helt suverän!!. När det gäller maten så finns det en enda maträtt jag inte äter efter ett barndomstrauma och det är Sparrissoppa och när servitören presenterar menyn så vad tror ni det är till förrätt...jo SPARRISSOPPA!!!!, hur kan man ha sån otur! Men jag gjorde ett tappert försök att få i mig några skedar men sen gav jag den till en som tyckte om det. Resten av maten var ljuvlig, oxfilé med chili- och salviastekt svamp och merguez, rostad potatisstubbe samt rödvinssky mums! Och desserten var en väl komponerad sak, ett urval av små läckerheter med smak av choklad och lime. Vid midnatt traskade jag och E tillbaks till hotellet i ösregn fullständigt nöjda med kvällen.
På morgonen var det dags för den underbara hotellfrukosten...äggröra, bacon macka, juice och sen en omgång till. Jag älskar hotellfrukost!  Sen bar det ut i Stockholms gatuliv. Efter att ha sprungit i över 4 timmar så landade vi nöjda vid hotellet där alla de andra började samlas. Kl halv fyra kom bussen som något försenad skulle ta oss hem till gurkstaden igen. När jag klev in hemma möttes jag av ett nystädat hem och kaffedoft. Tack min älskade dotter!! Somnade ovaggad vid 11 tiden.

Skolkoll!

Jaha då har man blivit granskad under lupp i två dagar. Vi har haft celebert besök av Skolinspektionen på vår skola vilket alla skolor i Västerås utsätts för under en period. Jag kan ju i och för sig tycka det är bra att man har lite koll och att man då kan få veta vad man kanske behöver förbättra och vad är då bättre än utomstående ögon. Man blir ju alltid lite självblind när man har varit på ett o samma ställe ett tag. Vi fick inte förbereda något utan allt skulle vara som det brukar...synd, annars hade man ju kunnat muta ungarna med glass eller nåt för att de skulle uppföra sig :-). Men i det stora hela löpte det nog rätt smärtfritt.
Ska strax ge mig ner i tvättstugan och när jag är klar där så gäller det att få i ordning lite käk för att gå på en kvällstid hos ortopeden för att få någon rätsida på min stackars fot. Känner mig aningen stressad *pust*


Slappt o skönt!

Har haft en helt suverän dag ute i solen. Bara slappat, ätit frukost o lunch ute på altanen och sedan suttit och läst ut en bok och därefter börjat på en ny. Nu börjar jag dock känna mig lite rastlös så jag ska väl ta en promenad ner till affären och klura ut nåt att äta till kvällen. Det är tänkt att det ska bli nåt i hälsans tecken. Jag kämpar hela tiden för att gå ner i vikt men det känns som att det aldrig blir ordentligt. Jag önskar att det fanns någon mirakelmetod men det gör det ju tyvärr inte. Jag känner det som om jag inte har någon karaktär över huvudtaget så jag får hela tiden påminna mig om att jag inte är helt värdelös med tanke på att jag har avstått från alkohol i 10 år på grund av att jag höll på att supa ihjäl mig. Men det är konstigt att det här med vikten känns tuffare att fixa.

Klinta!

bingo

Ja då har jag varit på TUTBINGO för första gången på 12 år...skitkul! Jag och en kompis körde upp på grusplanen en timme innan start. Vi var väl förberedda med pennor, tejp och fikakorg. Problemet var att jag hade glömt hur en del spel gick till, nåväl jag  traskade över till bilgrannen och frågade...lätt som en plätt. De var veteraner, de hade dukat upp med bord och stolar och cykelhorn..de ni!  Men hur som helst så blev vi inget rikare den här gången men det tar jag igen nästa måndag så det så!


Hur pinsamt får det bli :-(

Jag vill knappt skriva om det men mitt nöje på kvällen är...BINGO PÅ NÄTET! Snacka om pinsamt eller va? Men uppriktigt så är det skitkul. Har vunnit 230:- sen i  måndags...inte illa då jag bara har spelat en av kvällarna. 1 maj ska jag och en kompis åka till Klinta och spela tut-bingo och det ser jag med förväntan fram emot. Det var säkert 10 år sen sist. Lite nervös bara att man inte kommer ihåg hur de olika brickorna spelas men det löser sig nog


Underbara vår!

Finns det någon mer underbar tid än våren! Det är sol och lagom varmt, folk väller ut ur stugorna och vårt Västerås blir levande igen...härligt! I två dagar har jag hållit på och införskaffat växter och annat till min altan. En seriös trädgårdsälskare skulle säkert gråta över mitt hjärnsläpp i landen men jag är lycklig och det är huvudsaken. Tog bussen ut till Hälla idag och var runt lite i butikerna, köpte ett par nya Adidas på rea med ett par sulor som var sköna för min onda fot och sen var vi på Plantagen för jag skulle ha två Klematis till mina spaljér men jag får vänta till lön på måndag för de var dyrare än väntat tyvärr. Har sedan suttit på altanen och myst resten av dagen.


Träning för kroppen

crosstrainer5

Jag har ju äntligen köpt min älskade crosstrainer, men jag får verkligen tvinga mig upp på den...den är asjobbig! Men skam den som ger sig, jag ska ner i vikt!! Imorse var det motigt när jag skulle till jobbet, kunde inte bestämma mig om jag skulle ta cykeln eller bussen, det slutade med att jag valde en väg som är nästan dubbelt så lång med cykeln...heja mig :-) . Belöningen kom när jag skulle hem för då var det strålande sol och skapligt varmt. Nu ska jag göra mig en rödbetsdryck som sägs vara renande och jag tror ju på allt som skrivs så det är bara att köra på!


I´m back!!!

Long time no see!  Jag har fått ett sådant lyft i mitt liv sedan sist att jag inte har skrivit här på ett bra tag.
I somras flyttade jag till en ny lägenhet på nedre botten med en härlig altan. UNDERBART!! Katterna har blivit som kattungar på nytt nu när de kan vara ute hela tiden. Första tiden hade de fullt upp med att undersöka allt plus alla nya ljud av fåglar, lövprassel och annat som låter ute. Det är lite skillnad mot förr när det enda de hörde var bilar. Området är suveränt och jag har äntligen fått det lugn jag har strävat efter. Det enda smolket är mina nya husdjur på sommaren....TVESTJÄRTAR...Tvi tvi". Men de finns tydligen inte bara där jag bor om det nu ska vara nån tröst.  
Har även fått nya arbetsuppgifter och har äntligen kommit ifrån att sitta hela dagarna på biblioteket. Sitter nu på skolans expedition och kan titulera m