En härlig dag

image42




Har idag arbetat halv dag för vid lunch fick jag besök på jobbet av två underbara lintottar med sin far, min bror och hans två småtjejer. Tilde som ska fylla sju och Sally som blir två i år. Varken jag eller Mica har träffat minsta tjejen och Tilde var det tre år sen vi såg...man borde skämmas men min bror är inte ett spår bättre när det gäller att hålla kontakten, inte min andra bror heller för den delen, det är väl ett av den här familjens sämre egenheter, alla är likadana tyvärr.
Men vi började med att gå runt på mitt jobb och titta och Tildes kommentar var -Pappas jobbär mycket fulare (han jobbar som idrottslärare på en skola i en annan stad). Sen åkte vi hem till Mica som bjöd på kaffe o saft och så satte vi oss i bilen för färd mot Kungsbyn för att käka lunch och där fick vi några härliga timmar i solen och Mica som har fått ett nytt fan i Tilde hade fullt upp att vara lektant ( rätt åt henne) och lilla Sally tultade efter hela tiden.
Tillbaka i stan så tog vi även en tur till Vallby Friluftsmuseum för att titta på djuren men det var tyvärr inte så mycket djur ute på grund av solen men det gjorde inget , vi höll ändå inte på att få med oss Tilde därifrån. Sen var det McDonalds nästa för det hade ju ungarna sett fram emot och till sist ville de med upp och hälsa på katterna och när vi kom upp hit så stog brorsan o jag o pratade och under tiden fick väl Mica det största hedersbetyget man kan få från ett barn...-Vet du Micaela? Jag tycker du är den bästaste som finns....Det var Tildes uppfattning om min kära dotter...härligt!!
Vi har lovat att vi ska åka till dem i sommar och hälsa på för jag ju inte träffat deras mamma heller på flera år så det ser jag fram emot.

Som sagt...En riktigt härlig dag...

Bowling, Vattendrag m.m




Jaha så har man bowlat för första gången på 30 år...skitkul!!  Vi hade en gemensam friskvårdsdag på jobbet i fredags med olika aktiviteter att välja på och jag valde bowling. Jag kan ju bara tala om att jag kom sist av oss fyra som körde på banan men det gjorde inget för det var så jäkla kul. Efteråt hade vi pickniclunch i gröngräset mittemot vår idrottshall och det var sånt kanonväder så allt blev riktigt lyckat och det kändes skönt då man var en  av arrangörerna till att den här dagen skulle bli bra.

Tog en sväng på Vattendraget med en kompis på  kvällen men vilken besvikelse det har varit i år. De har minskat ner det till mer eller mindre noll så det tog c:a 10 min så hade man sett det som fanns att se. Rix FM festivalen blev inte så lyckad heller då det var så kallt att man hade behövt vantar, mössa och långfillingar för att inte frysa ihjäl. Jag brukar vara nere så gott som varje kväll på Vattendraget men det kändes inte attraktivt alls det här året.

Har varit hos  Mica sen igår kväll och när jag cyklade dit var det strålande sol och hur skönt som helst men när jag skulle hem idag så ösregnade det så jag åkte hem i Micas Adidasbyxor och keps nerdragen över fejset så jag hade nog skrämt första pensionär som hade kommit i min väg men nu mötte jag ingen som tur var.

Nu går jag och räknar ner dagarna till det förlösande ordet SEMESTER...men det är några veckor kvar än. Vår rektor slutar nu på torsdag och jag fick en jättefin present av henne i form av ett stort fat och skål i frostat glas med svarta skyar i som var från Skultuna Mässingsfabrik. Jag har hjälpt henne rätt mycket nu på slutet av terminen så hon ville tacka mig för det.

Nu ska jag förbereda matlådor för den kommande veckan så jag slipper stå med det på kvällarna när jag kommer hem.


Ännu ett år!

8 år idag med mitt nyktra liv...HURRA för mig!!!


Sjung om studenten!!

     






Var på studentmottagning igår hos Micas kompis Suzan. Hon har precis blivit klar med sin fritidsledarutbildning och hennes bror som jag har sett sen han var en tvärhand hög tog studenten så det var stort pådrag däruppe. Eftersom Mica jobbade så tog jag sällskap med en annan kompis till henne och på sätt och vis var det skönt att hon var med eftersom de flesta var från Libanon och Syrien så det var ju inte så lätt att förstå vad alla sa J.  Men gästfriheten borde vi svenskar lära oss lite av för den är enorm. Och sen var det min älsklingsmat....en stor buffé med arabisk mat...MUMS!! Kändes som om magen stod i alla hörn när jag gick hem men det var suveränt gott. Sen var de gulliga och plockade ihop en tallrik med det som var vegetariskt  på bordet som jag fick ta hem till Mica som inte kunde vara med.

Sitter just nu och känner mig rätt nöjd med mig själv, har dammat, dammsugit, skurat badrummet och golven och dessutom hunnit med att göra iordning en fläskkotlettrad som jag har fyllt med getost o basilika och som nu börjar skicka ut ljuvliga dofter från ugnen. Ska försöka ta mig ut i solen en stund sen, snart är det väl dåligt väder igen som man får ju passa på medan  tid är.

Det känns som en av de längsta månader jag har varit med om, det är inte mitten på månaden än och jag har inte mycket kvar av lönen att spela på. Skulle behöva fylla förråden med kattmat, tvättmedel o dylikt men det ser mörkt ut ska jag säga. Som tur är har jag frysen full så det är bara basvaror jag behöver köpa just nu men jag ser ju inte direkt fram mot midsommar eftersom lönen  inte kommer förrän efteråt. Men jag är vid gott mod ändå för en gångs skull, i vanliga fall när det är knapert brukar jag känna mig urdeppig. Vet inte om det beror på att jag är så glad för att Mica har fått jobb över sommaren  så att hon får ihop sitt levebröd. Man vill ju att det ska ordna sig för barnen.

Men nu ska jag ta en välbehövlig dusch


Tankar

60229-35


Jaha då börjar det dra ihop sig till skolavslutning igen...åttonde året jag får vara med om det. Det är allmän hysteri veckorna före...betyg som ska sättas, (inte för min del förstås) böcker som ska samlas in, en massa aktiviteter som ska hinnas med, elever som är alldeles virriga och stressade, lärare som är alldeles virriga och stressade plus en massa separationsångest över lag. Men det är rätt kul att uppleva också efter att det ibland blir lite slentrian över vardagen. Ikväll ska "några utvalda" iväg på på grillkväll hemma hos en av cheferna som går i pension efter skolavslutningen.

image36



Det skulle vara mycket trevligare om jag inte hade känt mig som Miss Piggy när jag provat kläder för ikväll. Tyvärr är det jag själv som har ställt till det med att tappa gnistan vad det gäller motionen men men det  är bara att bita i det sura äpplet och ta nya tag. Säga vad man vill om min chef men hon har betytt enormt mycket för mig under de här åren, hon har många gånger fungerat som en extra mamma när det har känts tufft o motigt, så det känns lite vemodigt när det kommer att sitta en annan person på hennes plats i höst...men det blir säkert bra det också. Ibland kan det vara nödvändigt med förändringar.

Jag är jätteglad för min dotter som har  fått sommarjobb, allt som behövdes var lite tro på sig själv. Hon har det kämpigt just nu med mycket som snurrar i huvudet och mycket som ska falla på plats men jag vet att hon fixar det, hon har sånt jäkla "sisu" i sig när hon bestämt sig för det.
Som tur var kan hon i alla fall följa med till Gotland i sommar innan hon börjar jobba, jag längtar redan efter att åka dit igen.