Pitepalt.........mums!



Tänk vad det kan vara härligt att ha mamma på besök...igår när jag kom från jobbet hade hon gjort Pitepalt...så jäkla gott!! Åt till magarna stog i två hörn. Blev sedan tv tittande för hela slanten. Såg på CSI som var en fortsättning från förra gången och det var inte några speciellt bra avsnitt heller...men nåt ska man ju se. Mica blev lite ledsen under kvällen men hon samlade ihop sig och jag tror att det kändes lite bättre senare. Det är kanon att hon har mamma att prata med på kvällarna, för det första kommer dom varandra lite närmare och sen hjälper det för Mica att prata med någon annan än mig. Jag är så tacksam över att mamma släppte det hon hade på Gotland och åkte hit...det underlättar lite för mig också.
Idag när jag kom från jobbet tog jag o Mica mammas bil o drog iväg till gymet för första gången på ett tag...hur skönt som helst men det kändes att man har lagt av sig lite, men det är bara att ta nya tag. Lyckades sträcka ena axeln så det är ju mindre skönt...men det går väl över så smånigom. Har tittat på Desperate Housewifes ikväll och jag tycker det är så jäkla bra...det är helt annorlunda än det man är van att se.
Nu är jag så skittrött att det bara är sängen som gäller så man orkar imorgon..tack o lov studiedag så man får lite paus från våra 600 tonåringar på jobbet.
Gonatt
Carina

Söndag,Tvätt, tvätt och tvätt

Dagen har gått i tvättens tecken. Började tvätta kl 8,15 och var inte klar förrän 14. Körde ÅTTA maskiner, har aldrig varit med om maken, men nu är det klart. Sov dåligt inatt med en ledsen tjej som kröp upp hos mig och var otröstlig men efter ett tag kom lugnet och hon somnade. Hon mådde inget vidare när hon vaknade heller men har nog kämpat bra för att orka med den här dan också. Vi gick ut till affären en sväng och handlade lite till kvällsmat och sen kom hennes vän S upp med grejer till smoothies så Mica fixade iordning dom, det är bra för varje minut hon får något annat att göra så hon inte behöver tänka så mycket. Sen kom hennes mormor och det kändes bra, hon tänker stanna till på söndag så nu har MIca sällskap av henne på dagarna när jag jobbar. Och sen kan dom prata om saker som kan vara jobbiga att prata om när jag är med eftersom mycket rör sig kring mig när det gäller Micas mående.
Just nu känns det mesta rätt tungt och jag vet inte riktigt vilket ben jag ska stå på...ska jag finnas till hela tiden eller ska jag kliva tillbaka så får hon själv bestämma när hon behöver mig...vet inte tyvärr.
Nu ska jag iaf försöka få lite sömn så jag orkar med jobbet imorgon
/Carina

Tufft

Mår inte så där jättebra för tillfället på grund av att min dotter mår dåligt. Har haft svårt att få någon ro med att sova då jag ligger och grubblar till sent på nätterna. Jag vet att hon inte vill läsa det här men det är inte meningen att ge henne dåligt samvete för min skull för det är inte meningen. Kan kanske vara bra för mig att tänka tillbaka lite på allt som varit för det stärker mig än mer att vilja leva som jag gör nu. Det känns bara tråkigt att det blir Micaela som tar smällen idag för nåt som jag ställde till förr. Men vi får lösa det här tillsammans så hon blir glad igen och orkar med sitt liv som är rätt tufft just nu. Det som händer just nu är att hon börjar att återuppleva hela sin barndom som inte har varit den bästa, kantad av alkohol och otrygghet har hon genomlidit mycket som INGET barn borde få uppleva. Men jag gör så gott jag kan idag och hoppas att det räcker för att vi ska kunna komma igenom den här perioden.
Hon har iaf varit i Stockholm hos en av sina vänner nu några dagar och jag hoppas att det har hjälpt lite. Jag var uppe hos henne igår och gjorde fint i hennes lya så att det blir lite roligare för henne att komma hem. Sen får vi ta hand om varann så gott det går framöver. Hennes mormor kommer upp från Gotland på söndag och ska umgås med henne några dagar och det ser hon fram emot för dom har en speciell relation och det kan vara bra för Mica att få vara själv med henne ett tag.
Nu ska jag fortsätta att jobba.
/Carina


Vår!!!

Tog ut en semesterdag idag och det ångrar jag verkligen inte, strålande sol och vårvärme....synd att man hade så mycket att göra så att det inte blev så mycket tid att sitta och njuta i vårsolen.
Var och tittade på en utställning av nya hempc n eftersom jag ska beställa en ny i år. Det är alltid lika jobbigt för mig när jag har flera saker att välja på...kan ju inte bestämma mig *snyft*. Jag tror iaf at jag har bestämt mig nu men kännner jag mig själv hinner jag säkert ändra mig 10 gånger till inan det är klart.
PÅ eftermiddagen åkte jag, min dotter och en arbetskompis ut till en annan arbetskompis på födelsedagsfika, hon bor mitt ute på landet med hästar, katter, hund och höns och så sin familj förstås. Helt underbart ställe, jag ska vara hus och djurvakt där till valborg och längtar redan. Det var jättetrevligt med många barn o vuxna som hade samlats kring fikabordet som var uppdukat med allt möjligt gott, bl a en hjärtformad tårta som var helt sagolik god (där sprack bantningen den här dagen med). Såg på Csi på kvällen som tyvärr var skittråkigt den här gången. Sen var det sängen som gällde.

/Carina

Söndag

Ännu en tråkig söndag...vet inte vad det är men jag är inte ett dugg förtjust i söndagar. Kanske på grund av att jag alltid gör dom här nödvändiga sakerna då som att tvätta, städa m.m. Idag blev det bara tvätten som fick sitt för jag är ledig imorgon så jag sparar städningen tills dess. Gjorde inget speciellt resten av dagen utan lagade lite mat o slappade i allmänhet. Kollade Andra Chansen på tv på kvällen...skit som vanligt. Gud vad jag gnäller, jag kan ju faktiskt låta bli att titta på skiten men det är väl lite självplågeri jag sysslar med antar jag. Kl halv ett på natten ringde min dotter o var ledsen för allt o inget och jag vill inte att hon ska vara ledsen så hon kom upp och vi pratade lite....somnade vid 3 *gäsp*
Så var den dan slut.
/Carina

Semla, melodifestival m.m


                                                                          
Som vanligt på lördagar efter lunch så drog min dotter o jag till stan för att gå o kika lite och sen ta en fika.
Vi hade bestämt oss för en kopp kaffe i fiket på köpcentret men när vi väl skulle  beställa fick vi syn på världens minsta minisemla och den gick inte att motstå. Intalade mig själv att den var ju så liten att det inte var nån fara (vem försöker jag lura?) och åt den med god aptit. På kvällen skärpte jag till mig så vi åt wok innan vi satte oss framför tv:n. Satt o slötittade på några program och sen var det då dags för deltävlingen i Melodifestivalen. Satt o lyssnade oss igenom låtarna (med en hög pistagenötter framför oss)  och det var inga större överraskningar den här gången heller men man kan ju undra över hur Björn Kjellman kunde komma vidare istället för t ex Sandra Dahlberg. Man kan också fundera över hur det av över 3000 låtar inte har kunnat plockats fram nåt bättre än det vi har fått höra i år men men.... Satt sen o glodde på både CSI Miami och Law & Order så det blev en riktig kväll framför tv n . Tyckte synd om Micaela som gick hem efter MF med sin migränhuvudvärk starkt dunkande...känner mig så maktlös när jag inte kan hjälpa henne men hoppas att hon lyckas sova bort den så hon klarar att åka till gymet imorgon.

Carina
                                                                       


Ännu en dag

Ännu en dag i rökfrihetens tecken. Man får ta en dag i taget för att det ska funka. En dag med solen som värmde litegrann i vinterkylan. Man börjar få en föraning om våren som leker tittut men inte har bestämt sig för att komma fram riktigt än, men den som väntar på nåt gott...... Gick till apoteket på lunchen och investerade 1 veckas ranson av nikotinplåster som jag bara känner att jag måste ha ett tag till.
Kom tillbaka och hade en härlig eftermiddag med arbetssugna ungdomar på skolan där jag arbetar. Vissa dagar känns det som att det finns inget roligare jobb att arbeta med 600 ungar mellan 13-16 medans andra dagar kan vara blytunga, men så är det väl var man än arbetar kan jag tänka. Det är hur kul som helst att höra på när dom sitter och fnissar och utbyter tankar om livet med varann och man känner att man skulle vilja vara tillbaka där igen. Man glömmer hur jäkla tungt det kan vara att vara tonåring med allt vad det innebär. Tyvärr finns det så många som mår dåligt under sin skoltid och jag tror att det är lätt att glömma att ta reda på varför och istället bara sätta stämpeln "värsting" på dom....synd.

Ikväll kom min dotter upp och vi tittade på ett läskigt avsnitt av Medium tillsammans och sen gick mina ögon i kors men jag kände att jag ville summera min dag innan jag la den här dagen till glömska.
Imorgon är det fredag och en lång skön helg väntar
Gonatt!

Hejsan

 Jaha då ska man försöka sig på det här med att blogga också, lite kul tycker jag.
Just nu är det lite tungt känns det som...har slutat röka efter 35 år med cigaretten som ständig följeslagare..tufft, tufft, tufft. När jag kliver upp på morgonen får jag en känsla av att - jaha vad ska jag göra nu då? Har alltid varit van med att sätta mig vid min kaffekopp och snabbt suga i mig både en o två cig på raken, sedan har det kommit ner lite frukost och ytterligare två cig så det känns som ett tomrum just nu. Har varit nästan rökfri i en månad  och jag är fortfarande lika jäkla röksugen men förhoppningsvis ska det väl lägga sig nån gång. Till saken hör ju också att jag är kraftigt överviktig redan nu och med en dubbeldajm istället för rökning på kvällen så kommer jag väl snart att se ut som en heffaklump om jag inte stoppar. Annars är jag rätt tillfreds med min tillvaro, har ett arbete som jag stormtrivs på och en dotter 
Mrs Elmo som jag älskar mer än nåt annat...och två underbara kissar...kan man ha det så mycket bättre
/Cizzi

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!