Datortrassel

Varför är man så mesig när det gäller att inse sitt värde när det gäller datorer? Jag får förfrågningar flera gånger i veckan om att hjälpa folk med deras burkar, är det inte insttallationer så är det rensning av dem och allt tar faktiskt en del tid att utföra. Men jag är ju sån att jag har svårt att säga nej och att dessutom ta betalt för det känns konstigt. Folk lovar att bjuda på middag m.m men när datorn är färdig verkar det bli bortglömt och själv säger jag inget. Sen finns det ju dom som jag själv brukar få hjälp av med både det ena o andra och dom hjälper jag mer än gärna. Ett tag började jag känna att det enda folk ville när de ringde var att fråga om sina datorer så jag har slutat att umgås med några av dem för jag gillar inte tanken att jag blir utnyttjad. Sen är det ju faktiskt så att Mica har ju bara mig när hon får problem med sin burk och henne vill jag ju hjälpa först o främst. nog gnällt om det men jag blir bara så jäkla trött ibland.

På jobbet är nu allting riktigt bra, känns som att det är bra stämning på skolan både bland personal o elever, det finns ju alltid undantag men det får man inte stirra sig blind på. Det är lugnt i biblioteket med arbetande ungdomar och inte en massa tjafs. Införde ett nytt system med pantning av lånekort för att få använda datorerna och det var ett riktigt lyft, nu har jag full koll på vad som händer när de ska låna en dator. Kanon!
Går fortfarande och väntar på besked om en ny lägenhet och har packat massor redan (Tack Mica). Kommer inte att vara mycket kvar när det väl är dags om man bortser från källaren som är ett riktigt ångestprojekt. Kommer väl att vara tvungen att hyra bil o släp för att forsla bort allt.
Snart är mitt liv helt igen med allt runtomkring


Ett nytt liv!

Just nu lever jag i någon form av lyckorus. Mina underbara, underbara föräldrar har gett mig chansen att för andra gången i mitt liv få göra såna förändringar  att allt mer eller mindre känns som att födas på nytt. Det var mycket tack vare dom som jag kunde vända mitt liv och komma bort från alkoholens grepp för åtta år sedan och nu har de ingripit i andra delar i livet av det som har tyngt mig i 20 år. Jag har inte svikit dem på åtta år vad gäller alkoholen och jag kommer aldrig att svika dem i fortsättningen heller. Än så länge går jag omkring och undrar vad som ska hända för jag har svårt att tro på att allt kommer att bli bra men det är nog jag som har en form av domedagstänkande som jag har svårt att slå bort. Vad som än händer kommer jag att vara dem tacksamma så länge jag lever för att de gör det här möjligt. De som känner mig och läser det här vet vad jag pratar om och vet också vad jag har gått igenom under alla år och de förstår också vad det här innebär för mig.
KÄNNS UNDERBART!!.
Har precis kommit hem från Micaela där jag har tillbringat en natt och hjälpt henne med lite datatrassel och marsvinsskötsel. Vi skulle klippa klorna på dem igår och råkades klippa lite för långt in på den ena så det började blöda och Mica blev så olycklig så hon kunde inte tänka på nåt annat resten av kvällen. Vi tittade imorse och det såg hur fint ut som helst så jag tror inte att det är någon fara, får väl ha lite koll bara så att det inte blir infekterat, sen har de fått en liten ansning av luggen så nu ser de ut som punkare med getskägg...snyggt som f-n!
Försöker komma på nåt mer att skriva så att jag kan skjuta upp det jag måste göra idag...nämligen STÄDA!!! orkar inte men MÅSTE!
Har fortsatt packa ner hemma och nu vill jag snart få besked om lägenhet för när jag kommer till Bangatan så känner jag mig nästan mer som hemma än här, konstigt va? Har fått nog av Viksäng känns det som och nu har vi ju inte ens en näraffär kvar eftersom den lades ner förra veckan så nu vill jag FLYTTA!

Tidens gång!

image46



Söndag igen! Helgerna bara blixtrar förbi, man hinner knappt säga "trevlig helg" till arbetskompisarna förrän det är måndag och .man träffas igen  Undrar om det beror på att jag blir äldre för jag tycker att tiden går mycket fortare nu än förr. Kommer ihåg min första betalda semester på jobbet, jag trodde aldrig den skulle ta slut utan snart längtade jag tillbaks till skolans väggar, men nu känns det bara som en långhelg innan det är dags igen.
Börjar få lite panik när jag inser att jag snart fyller 50, hade velat göra så mycket mer med mitt liv. Jag har ju missat så många år på grund av mitt missbruk och jag skulle vilja få en chans att ta igen dem, men eftersom det är omöjligt så kan jag ju bara försöka ta vara på de år som är kvar. Men jag har ju också blivit lite av en eremit på fritiden för jag vill gärna inte gå ut på kvällarna utan vill bara "vara hemma", på grund av det så har mina vänner minskat i antal och jag ska väl ärligt säga att det känns lite ensamt mellan varven. Tänkte på det i fredags eftermiddag när vi satt o fikade på jobbet och någon frågade vad folk skulle hitta på i helgen...någon skulle ha vänner hemma på kräftor, någon skulle gå på bio och en skulle ut o plocka svamp, och undertacknad då? jo, sitta hemma och "göra ingenting" som vanligt..TRIST!! Nu hade jag en skön helg ihop med Mica i och för sig men det är ju ingen större skillnad mot andra helger egentligen. Jag måste skaffa mig ett liv tror jag. Och bara för att ingen ska ta åt sig så beror det endast på mig själv att det blir så för jag är fruktansvärt dålig på att söka upp folk.
Fick se att
Hälsokryssen drar iväg igen i oktober och det skulle vara skitroligt att åka iväg med mamma igen på den men på grund av vissa omständigheter så kanske det får vara i år.
Jag är i alla fall glad för att jobbet känns roligt igen, det har det nämligen inte gjort på ganska länge. Jag VILLE INTE tillbaks efter semestern och kände mig inte ett dugg inspirerad för att jobba med ungdomar igen men nu har jag fått tillbaks gnistan  och det känns riktigt roligt  . Jag tycker att det verkar som att vi har fått ett gäng härliga nya sjundeklassare som jag riktigt längtar efter att lära känna, hoppas verkligen att känslan håller i sig.
Har nu äntligen kommit igång med mina morgonpromenader efter ett långt uppehåll och har upptäckt vad mycket lättare det går men en ljudbok i öronen. Håller på med "Tyskungen" av Camilla Läckberg för tillfället och den börjar bli riktigt spännande nu så nu längtar jag riktigt efter promenaden så jag får höra fortsättningen.